Biedronka kończy tydzień wielkim rozdawaniem masła Łaciate. Można zrobić ogromne zapasy

Dodano:
Masło Źródło: Katarzyna Świerczyńska
Takiej promocji dawno nie było, bo w czasie jej rwania można zgarnąć aż 9 darmowych kostek i dużo zaoszczędzić.

Masło to jeden z tych produktów, których wiele osób używa codziennie. Jednocześnie to produkt, który kosztuje dużo, dlatego każda promocja jest wręcz na wagę złota. Na to, aby skorzystać, są trzy dni, bo oferta Biedronki na darmowe masło obowiązuje od czwartku 23 października do soboty 25 października.

Jak dostać darmowe masło w Biedronce?

Promocja Biedronki na darmowe masło to oferta 3+3 gratis. Dotyczy konkretnego produktu: jest to masło ekstra Łaciate w kostkach po 200 g. Regularna cena tego masła w Biedronce to 9,49 zł. To oznacza, że korzystając z promocji, średnia cena za kostkę wyjdzie 4,75 zł.

Z oferty mogą skorzystać klienci, którzy posiadają kartę lub aplikację Moja Biedronka (obie są darmowe). Obowiązuje też limit: to sześć kostek (w tym trzy gratis) dziennie.

Jak odpowiednio przechowywać masło?

Kupujesz większe ilości masła? Aby zachowało jak najdłużej jakość i smak, kluczowe jest odpowiednie przechowywanie. Najważniejsze zasady są proste.

Masło łatwo chłonie zapachy, jełczeje pod wpływem powietrza, światła i ciepła, dlatego trzeba je chronić przed tymi czynnikami. Podstawową zasadą jest trzymanie masła w lodówce, najlepiej w oryginalnym opakowaniu lub szczelnie zamkniętym pojemniku. Tak zabezpieczone masło może pozostać świeże przez kilka tygodni.

Jeśli używasz masła codziennie i chcesz mieć pod ręką miękki tłuszcz do smarowania, możesz przechowywać niewielką ilość w maselniczce w temperaturze pokojowej – wtedy będzie łatwe do smarowania. Aby masło nie traciło jakości i nie jełczało, wybierz chłodne miejsce (maksymalnie 20°C), postaw na krótki czas takiego przechowywania (do kilku dni) i maselniczkę z pokrywką chroniąca przed powietrzem i światłem. Najlepiej sprawdzą się maselniczki ceramiczne, porcelanowe lub szklane.

Masło można również zamrozić, szczególnie jeśli wiesz, że nie zużyjesz go przed końcem daty trwałości. Można przechowywać je w zamrażarce nawet przez kilka miesięcy. Przed użyciem wystarczy wyjąć porcję kilka godzin wcześniej. Masło najlepiej rozmrażać w lodówce.

Źródło: smaki.pl, Lidl
Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...

Proszę czekać ...